Makarony Bezglutenowe cz.I - Lista 15 Bezpiecznych i Przetestowanych Makaronów
W związku z rosnącym wyborem makaronów bezglutenowych przygotowaliśmy dla Państwa listę sprawdzonych produktów, których można być pewnym. Każdy rodzaj makaronu ma inny smak i aromat, a co najważniejsze makarony mają wiele właściwości mających dobry wpływ dla naszego organizmu. Makaron, jako jeden z podstawowych i zarazem pysznych składników diety każdej osoby, której organizm nie toleruje glutenu lub chorej na celiakię. By mieć pewność, że produkty są bezglutenowe, najlepiej wybierać te sprawdzone. Warto sugerować się znakiem przekreślonego kłosa. Korzystając z przygotowanej przez nas listy mają Państwo gwarancję, iż wymienione na niej makarony zostały przetestowane pod kątem zawartości glutenu i są całkowicie bezpieczne dla każdego chorego na celiakię oraz uczulonego na gluten.
- 3Pauly - Makaron kukurydziany (różne kształty): gwiazdki, rigatoni, spaghetti, spirale; Makaron kukurydziany z mąką teff - licencja - Przekreślony Kłos
- Agluten - Makaron (6 rodzajów): jajeczny wstążki tagliatelle, gwiazdki, rurki, spaghetii, penne, lazagne;
- Alb-Gold - BIO Makaron ryżowo-kukurydziany (różne kształty): spaghetti, rurki, świderki; BIO Makaron ryżowy (różne kształty): penne, rigatoni - licencja - Przekreślony Kłos
- Balviten - Makaron bezglutenowy (różne kształty): Makaron nitka cienka; Makaron łazanki; Makaron nitka gruba; Makaron rurki; Makaron spaghetti; Makaron świderki; Makaron wstążki; Makaron zacierka; - licencja - Przekreślony Kłos;
- Barilla - Makaron kukurydziany, ryżowy (6 rodzajów): spaghetti, penne rigate, fusilli, elbows, rotini; - Przekreślony Kłos
- Bezgluten - Makaron bezglutenowy Al Dente (bez skrobi pszennej) (różne kształty): łazanki, wstążki szerokie,muszelki, gwiazdki, kolanka, rurki, cyferki, nitki (cienkie i grubsze), PENNE (pióra), świderki oraz makaron trójkolorowy Colorata; Makaron bezglutenowy Krakowski (2 rodzaje): łazanki i gniazdka, Makaron bezglutenowy Al Dente z dodatkiem mąki gryczanej (bez skrobi pszennej) (2 rodzaje): PENNE (pióra), FUSILLI (świderki).
- Bezglutenowa Piekarnia KIM - Makaron (ryżowo-kukurydziany) (nitki, świderki); KIM Ligęza
- BioFair - BIO Organiczny makaron (ryżowy) z Quinoa (2 rodzaje): spaghetti oraz fusilli (świderki); wytwarzane w Boliwi dla BioFair
- Buontempo - Makaron ryżowo-kukurydziany (3 rodzaje): penne, muszelki, świderki;
- Chaque Jour Sans Gluten, Marque Repere (Leclerc) - Makaron (3 rodzaje): spaghetti, penne, kolanka - licencja - Przekreślony Kłos
- Deli Free (Divella) - Makaron ryżowo-kukurydziany (różne kształty): penne, spaghetti, fusili
- Dialsi (Dialcos) - Makaron bezgl. kukurydziano-ryżowy (różne kształty): Penne (ścięte rurki), Caserecce (ruloniki), Rigatoni (gruba rurka), Fusilli (swiderki), Ditalini (kolanka) ; Makaron bezgl. kukurydziano-ryżowy (różne kształty): Penne (ścięte rurki), Caserecce (ruloniki), Rigatoni (gruba rurka), Fusilli (swiderki), Ditalini (kolanka) - licencja - Przekreślony Kłos
- Diet-food.pl - Makaron sojowy (3 rodzaje): zwykły (BIO), z czarnej soi, z zielonej soi; West Asia Food LTD
- Doves Farm - BIO Makaron z brązowego ryżu(różne kształty): : rurki, świderki, spaghetti, świderki w 3-kolorach; BIO Makaron z kukurydzy i ryżu (różne kształty): muszelki, kolanka, rurki, krótkie rurki, świderki, spaghetti; - licencja - Przekreślony Kłos
- Felicia (Andriani) - BIO Makarony kukurydziane bezglutenowe (różne kształty): fusili (świderki), pipe rigatte (kolanka), conhigliette (muszelki), penne, spaghetti 500 g, BIO Makaron gryczany Penne (ściete rurki); - licencja - Przekreślony Kłos