Z okazji Dnia Kobiet - DARMOWA DOSTAWA

Najczęściej kupowane
Pasztet Majka Bezglutenowy 48g
Pasztet Majka Bezglutenowy 48g
2,80 zł
szt.
Cukier wanilinowy 32g
Cukier wanilinowy 32g
0,80 zł
szt.
Papaja liście całe 100g
Papaja liście całe 100g
10,40 zł
Nie przegap żadnego kuponu zniżkowego!
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

W czym mogę Ci pomóc?

W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.

Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.

@wyślij email

Alicja Nolas
właściciel
Jarmarku Natury

Alicja Nolas

Mąka na Pierogi, Naleśniki, Makaron Bezgluten 500g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,90 zł 6.90
ilość szt.

Dostawa od 9,99zł (dla zakupów od 150zł - od 5,99). Możesz zwrócić towar do 14 dni.

Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Bezgluten
Kod produktu: D186-99554

Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)

Opis

Ciasto naleśnikowo-makaronowo-pierogowe 500g

Mąka bezglutenowa na ciasto na pierogi, naleśniki i makaron. Doskonała mieszanka do przygotowania ciasta na pierogi, naleśniki i makaron. Mąka bezglutenowa bez mleka, bez jaj, bez czekolady, bez soi. Dzięki wygodnej mieszance masz wszystkie składniki w idealnych proporcjach. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.

Do czego stosuje się mąkę?

  • najczęściej używana do naleśników, pierogów i makaronu.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 1509 kJ / 356 kcal

  • Tłuszcz: 0,6g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
  • Węglowodany: 82g
  • w tym cukry: 5,9g
  • Białko: 2,1g
  • Sól: 1,3g

Masa netto: 500g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

Sposób przygotowania:
PIEROGI

Składniki: 0,5 kg ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody /temperatura około 20°C/.

Wykonanie: Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Pytania? Zadzwoń 71 377 45 20

Wybieraj spośród 2,5 tys. produktów od niemal 200 producentów, w tym:

Bezgluten Schar Sylveco EkoBlik Olvita Provena Amylon BioPlanet Alce Nero Bio Babalscy Natumi Herbapol Intenson

do góry

JarmarkNatury.pl - Dziękuję za zainteresowanie ofertą mojego sklepu! Alicja

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl