»

Nie przegap żadnego kuponu zniżkowego!
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

W czym mogę Ci pomóc?

W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.

Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.

@wyślij email

Jolanta Nolas


właściciel
Jarmarku Natury

Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 1kg

Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 24,70 zł 24.70
ilość szt.

Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.

Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Bezgluten
Kod produktu: B0A6-6415E

Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)

Opis

Mąka Bezglutenowa na Chleb i Bułki Bezgluten 1000g

Mąka Bezglutenowa na Chleb i Bułki. Bezglutenowy koncentrat mąki do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek. Znacznie łatwiej i szybciej przyrządzisz pyszne bezglutenowe ciasto. Dzięki wygodnej mieszance masz wszystkie składniki w idealnych proporcjach. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.

Do czego stosuje się mąkę bezglutenową koncentrat?

  • do wypieków: chleba, bułek, drożdżówki.

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 1554kJ / 366kcal

  • tłuszcz: 2,2g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9g
  • węglowodany: 86g
  • w tym cukry: 5,9g
  • białko: 0,6g
  • sól: 0,13g

Masa netto: 1000g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

Sposób przygotowania:

Składniki: 500g Ekstra uniwersalny koncentrat mąki. Produkt bezglutenowy, 0,5 łyżeczki soli (5g), 0,5 łyżeczki cukru (8g), 7g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20g)

Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.

Pytania? Zadzwoń 71 377 45 20

Produkty powiązane

 

Wybieraj spośród 2,5 tys. produktów od niemal 200 producentów, w tym:

Bezgluten Schar Sylveco EkoBlik Olvita Provena Amylon BioPlanet Alce Nero Bio Babalscy Natumi Herbapol Intenson

do góry

JarmarkNatury.pl - Dziękuję za zainteresowanie ofertą mojego sklepu! Alicja

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl